• Головна
  • Україна
  • Богуслаєв проситься на обмін в Росію через погане самопочуття — адвокат

Богуслаєв проситься на обмін в Росію через погане самопочуття — адвокат

Богуслаєв проситься на обмін в Росію через погане самопочуття — адвокат

Також адвокат звинуватив журналістів у провокаціях

«Відсутність слідчих дій та поганий стан здоров’я» спонукали колишнього голову українського підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва написати заяву до Офісу президента з проханням включити його в список на обмін з Росією.

Про це адвокат Богуслаєва Руслан Волинець сказав у коментарі «Суспільному».

«Прокурори сприяли, аби лікарі його оглядали, всі все розуміють. Не потрібно вигадувати хвороби, як привід втекти з тюрми — це все об'єктивні речі. Питання лише в стані здоров'я: постійне його погіршення та відсутність можливості адекватного лікування. Саме воно спонукало до такого факту, враховуючи, що немає можливості інших варіантів вийти», — розповів адвокат ексглави «Мотор Січі».

Водночас він зауважив, що документи, які опублікували журналісти проєкту «Схеми» є непублічними, а записи розмов адвокат раніше не бачив.

«Вони випускають розслідування щоразу акурат днів за десять до продовження строків тримання під вартою. Бачу такий алгоритм роботи: перед судом знову підняти питання, по іншому його висвітлити чи так само, чи щось нове, щоб резонанс перед засіданням накрутити. І слідство цього не бачить», — каже Руслан Волинець.

Натомість якщо обмін відбудеться, адвокати збираються продовжувати доводити невинуватість Богуслаєва у справі.

Тоді як речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов зауважив, що в установі «готові використовувати всі доступні елементи, щоб повертати наших полонених захисників і цивільних з російського полону».

Проте в Офісі президента цю інформацію наразі ще не коментували.

Нагадаємо, колишній президент «Мотор Січі» В’ячеслав Богуслаєв просить включити його в список на обмін з Росією. Відповідну заяву він написав російською мовою на ім’я голови Офісу президента України Андрія Єрмака, який є у розпорядженні проєкту Радіо Свобода «Схеми».

У свою чергу в жовтні минулого року радник глави ОПУ Михайло Подоляк не виключав можливого обміну заарештованого президента «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва на українських військових.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності