• Головна
  • Україна
  • Петиція про реєстровані партнерства набрала необхідну кількість голосів

Петиція про реєстровані партнерства набрала необхідну кількість голосів

Петиція про реєстровані партнерства набрала необхідну кількість голосів

Тепер її мусить розглянути Володимир Зеленський

Петиція на сайті президента на підтримку законопроєкту про реєстровані партнерства, зокрема для одностатевих пар, набрала необхідні 25 тис. голосів.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Автор петиції просять ухвалити внесений до парламенту законопроєкт № 9103 "Про інститут реєстрованих партнерств".

«Пари, які не хочуть або не можуть оформити шлюб, не мають змоги отримати такі ж права, що й одружені. Зокрема це стосується одностатевих пар, серед яких – пари ЛГБТ+ військових», йдеться у петиції.

Як зазначається у петиції, наразі одностатеві партнери не можуть ухвалити рішення щодо лікування своїх коханих а якщо вони загинули – не можуть розпоряджатися тілом, отримати спадок за пільговими умовами чи отримати соціальний захист, як це передбачено для сімей військових чи постраждалих від війни.

Ініціатором петиції, яку подали 28 березня, виступив Петро Жируха. Понад 40 організацій звернулися до глави держави й закликали публічно підтримати запровадження одностатевих партнерств в Україні та всіляко сприяти ухваленню законопроєкту № 9103.

«Мета цього проєкту – створити в Україні інститут реєстрованих партнерств, що буде доступний як для одностатевих, так і для різностатевих пар», – йдеться у петиції.

Нагадаємо, народна депутатка Інна Совсун подала у Верховну Раду законопроєкт про цивільні партнерства, який дозволить реєструвати одностатеві шлюби.

Зазначимо, що у Львівській обласній раді цей законопроєкт розкритикували. Зокрема, депутатка Ірина Сех запропонувала звернутися до парламенту, щоб не ухвалювати відповідний документ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності