• Головна
  • Україна
  • Єврокомісія заборонить імпорт української соняшникової олії

Єврокомісія заборонить імпорт української соняшникової олії

Єврокомісія заборонить імпорт української соняшникової олії

Проте транзит цього продукту буде дозволений

Єврокомісія погодилася заборонити  імпорт соняшникової олії з України. Однак транзит цього продукту буде дозволено.

Про це пише польське радіо RMF FM.

Наразі в списку заборони було чотири позиції – пшениця, кукурудза, ріпак і соняшник.

Міністр сільського господарства Роберт Телус заявив, що Польща не вийде з односторонньої блокади українського імпорту, доки польські умови не будуть виконані. 

"Ми не збираємося відмовлятися в цей момент від вчинених нами дій, якщо ми не отримаємо відповідних інструментів, які гарантуватимуть, що польський фермер буде в безпеці, коли йдеться про питання, пов’язані з торгівлею, надходженням товарів з України до Польщі" - сказав міністр Телюс.

Польський міністр зазначив, що окрім чотирьох продуктів, вони хочуть розширити список.

"Ми хотіли б включити борошно, мед, цукор, м'які фрукти (заморожені), яйця, м'ясо (особливо птиці), молоко і молочні продукти, а також яблучний сік і яблучний концентрат", - зазначив він.

Єврокомісія може погодитися розширити перелік сільськогосподарських товарів із забороною на імпорт, допомогти в експорті зерна або включити інші сільськогосподарські продукти в процедуру перевірки, але пропонована сума підтримки в розмірі 100 мільйонів євро не підлягає обговоренню. 

Нагадаємо, у Польщі після зерна на горизонті вимальовується ще одна проблема. Чимало підприємств мають холодильні камери, забиті українською продукцією. Вони стверджують, що їм уже невигідно купувати цьогорічні фрукти з Польщі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності