• Головна
  • Світ
  • Це неприйнятно: у ЄС відреагували на те, що Польща та Угорщина заборонили Україну імпортувати зерно

Це неприйнятно: у ЄС відреагували на те, що Польща та Угорщина заборонили Україну імпортувати зерно

Європейський Союз
Фото: pexels

Це вже не перші конфлікти Польщі та Угорщини з ЄС

Односторонні дії щодо торгівлі державами-членами Європейського Союзу є неприйнятними.

Про це йдеться у заяві представника Європейської комісії в неділю, 16 квітня, після того, як Польща та Угорщина оголосили про заборону імпорту зерна та інших продуктів харчування з України для захисту місцевого сільськогосподарського сектора, пише Reuters.

Після того, як вторгнення Росії заблокувало деякі чорноморські порти, великі обсяги українського зерна, яке дешевше, ніж вироблене в Європейському Союзі, залишилися в країнах Центральної Європи через логістичні вузькі місця, вдаривши по цінах і продажам для місцевих фермерів.

Це питання створило політичну проблему для правлячої націоналістичної партії Польщі «Право і справедливість» (PiS) у рік виборів, оскільки викликало гнів людей у ​​сільській місцевості, де підтримка PiS зазвичай висока.

«Ми знаємо про оголошення Польщі та Угорщини щодо заборони імпорту зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України. У цьому контексті важливо підкреслити, що торгова політика є виключною компетенцією ЄС, і тому односторонні дії неприйнятні», - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що раніше Польща та Угорщина були втягнуті в тривалі конфлікти з Брюсселем з приводу таких питань, як незалежність судової системи, свобода ЗМІ та права ЛГБТ, обом країнам було відмовлено у наданні коштів через занепокоєння щодо верховенства права.

Нагадаємо, Словаччина теж заборонила продаж українського зерна та борошна. Там виявили перевищення рівня залишків пестицидів, а це небезпечно.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності