• Головна
  • Україна
  • У Міносвіти розповіли, коли запровадять 12-річну шкільну програму в Україні

У Міносвіти розповіли, коли запровадять 12-річну шкільну програму в Україні

У Міносвіти розповіли, коли запровадять 12-річну шкільну програму в Україні

Війна стала викликом для усієї системи освіти, зокрема й для реформи та запровадження 12-річної програми

В Україні планують запровадити 12-річну систему шкільної освіти у рамках реформи. Проте пришвидшувати цей процес наразі не збираються.

Про це повідомили у Міністерстві науки та освіти.

У міністерстві зазначили, що перехід потребує значних фінансових ресурсів, яких нині в бюджеті не передбачено. Водночас освітяни наголошують, що навчальний процес має бути послідовним і безперервним.

«Згідно із Законом України «Про освіту» перехід на 12-річну систему шкільної освіти має відбутися у 2027 році – як частина реформи НУШ. Нині експерти тільки працюють над розробленням державного стандарту про профільну старшу школу. Цей документ визначатиме, яким буде навчання у старших класах», – кажуть у міністерстві.

У МОН додали, що війна стала викликом для усієї системи освіти, зокрема й для реформи та запровадження 12-річної програми. Наразі Міносвіти спільно з експертами шукають різні варіанти його подолання. Тому у відомстві й не розглядають прискорений перехід.

Нагадаємо, міністр освіти пропонує скоротити кількість предметів у школі. Новий міністр науки та освіти України Оксен Лісовий запропонував обговорити можливість скорочення кількість предметів, які вивчають учні. За його словами, така ініціатива допоможе розв'язати питання оптимізації навчальних програм.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності