• Головна
  • Україна
  • Ющенко у США підняв тему війни з Росією, йому у відповідь подарували горщик для меду

Ющенко у США підняв тему війни з Росією, йому у відповідь подарували горщик для меду

Ющенко у США підняв тему війни з Росією, йому у відповідь подарували горщик для меду

Третій президент України Віктор Ющенко звернувся до американців

Експрезидент Ющенко у понеділок 17 квітня під час візиту до американського штату Юта висловив упевненість, що Україна переможе у війні проти Росії.

Про це повідомило видання Deseret News.

Ющенко закликав союзників України продовжувати підтримувати Україну, але також думати про майбутнє Росії після того, як українці виграють цю війну.

Якщо Росія залишиться такою, якою вона є, це означатиме, що ми зазнаємо поразки в будь-яких цілях, які ми ставимо перед собою. З такою Росією, якою вона є, жодна країна в світі не може безпечно планувати своє майбутнє",  — заявив Ющенко.

Третій президент зазначив, що перемога у війні України — це, насамперед перемога вільного світу і створення всього необхідного для того, щоб Росія ніколи більше не стала джерелом агресії, нестабільності і війни.

Відомо, що візит Віктора Ющенка відбувся напередодні майбутньої торговельної місії, під час якої офіційні особи штату Юта відвідають Україну та зустрінуться з представниками гуманітарних організацій та урядовцями.

Представники Штату запевнили українського експрезидента, що штат Юта відданий Україні та подарували Ющенку кришталевий горщик для меду у формі бджолиного вулика, що символізує їхній девіз — промисловість та співпрацю.

Натомість Ющенко подарував представникам Юти синьо-жовтий прапор, який він підписав чорним маркером. На прапорі поруч зі своїм підписом він також намалював ескіз традиційної української хати.

"Це ідеальна Україна, яку ми всі уявляємо. Країна з красивими будинками", — сказав Ющенко.

Нагадаємо, Зеленський вважає, що найкращою підтримкою України США був приїзд президента Байдена.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності