• Головна
  • Україна
  • «Економічно неіснуюча країна»: Орбан вкотре оскандалився, говорячи про Україну

«Економічно неіснуюча країна»: Орбан вкотре оскандалився, говорячи про Україну

«Економічно неіснуюча країна»: Орбан вкотре оскандалився, говорячи про Україну

Також Орбан вкотре побідкався, що в Україні «переслідують» угорську нацменшину

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан назвав Україну «економічно неіснуючою країною». Таким чином, він фактично слово в слово процитував антиукраїнські тези експрезидента РФ Дмітрія Медведєва.

Нові заяви щодо України Орбан зробив в контексті європейської військової та економічної допомоги, проти якої постійно виступає Будапешт, пише угорське видання Magyar Nemzet.

Так, Орбан стверджує, що за його оцінкою війна «припиниться в той момент, коли США і ЄС вирішать більше не фінансувати діяльність українського уряду».

«Наразі це не так, угорські платники податків також підтримують Україну через спільний європейський бюджет. Ось чому погано, що угорську меншину досі переслідують в Україні», - сказав угорський прем’єр.

Водночас Орбан продовжує стверджувати, що нібито його країна «платить українцям пенсії і зарплати, підтримує державне управління України та охорону здоров'я».

За його словами, такий стан речей не зможе зберігатися в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, Угорщина може блокувати вступ України в Європейський Союз. Причиною такого рішення є український закон про освіту, який не подобається офіційному Будапешту.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності