• Головна
  • Україна
  • В Україні збільшили граничний вік для прийняття на військову службу за контрактом офіцерів

В Україні збільшили граничний вік для прийняття на військову службу за контрактом офіцерів

Український прапор на формі військового
Фото: pexels

Граничний вік прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу збільшать до 32 років

Про це повідомив під час брифінгу в представник Міноборони України полковник Сергій Литовченко.

Це стосується військовослужбовців, резервістів, військовозобов’язаних, які не мають військових звань офіцерського складу, та громадян призовного віку, які здобули вищу освіту за ступенем не нижче ніж бакалавр та які успішно завершили курс військової підготовки офіцерського складу.

Також згаданий закон дозволить приймати в період дії воєнного стану на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу військовослужбовців з числа сержантів і старшин, які не мають вищої освіти, але не менше ніж три місяці брали безпосередню участь у веденні воєнних (бойових) дій та.

Також вищезгадані військові мають не менше ніж три місяці успішно виконувати службові обов’язки на посадах осіб офіцерського складу, з одночасним присвоєнням їм первинного військового звання офіцерського складу «молодший лейтенант».

Водночас таким військовослужбовцям, задля більшої мотивації та реалізації потенціалу на офіцерських посадах, пропонують пройти відповідний курс військової підготовки за напрямом, що відповідає профілю службової діяльності — але не пізніше шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Нагадаємо, в Україні хочуть створити «реєстр ухилянтів». Над відповідним законопроєктом вже працюють у Верховній Раді, втім він ще не зареєстрований у парламенті.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності