• Головна
  • Україна
  • 25 березня проводять міжнародну акцію «Година Землі»: що це та чим вона небезпечна

25 березня проводять міжнародну акцію «Година Землі»: що це та чим вона небезпечна

25 березня проводять міжнародну акцію «Година Землі»: що це та чим вона небезпечна

Це не сприяє економії електроенергії, а навпаки може дуже нашкодити енергосистемі

«Укренерго» закликає українців не долучатися до щорічної міжнародної акції «Година Землі», суть якої полягає у вимкненні світла на одну годину.

Про це вони написали у своєму Telegram-каналі.

Міжнародна акція «Година Землі» проходить щорічно в останню суботу березня. У 2023 році вона відбудеться 25 березня. У цей день на одну годину, з 20:30 до 21: 30, люди на планеті погасять світло і електричні прилади Однак, у компанії «Укренерго» кажуть, що «це не сприяє економії електроенергії, а навпаки може дуже нашкодити енергосистемі».

«Одночасне вимкнення світла — це короткочасне зниження споживання. Якщо цю акцію підтримає багато людей, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів Росії. Різке виключення, а потім включення, коли “Година Землі” завершиться, це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми», — зазначили в «Укренерго».

Найкращим рішенням буде ощадливо використовувати світло щоранку та щовечора. Це буде вашим внеском у збереження природи і надійність роботи енергосистеми.

Додамо, Львівщина спустошує всі запаси у країнах колишнього СРСР для ремонту підстанцій. Планують відновити всі електромережі у Львівській області до наступного опалювального сезону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності