• Головна
  • Україна
  • В «Укренерго» назвали причини покращення ситуації в енергосистемі

В «Укренерго» назвали причини покращення ситуації в енергосистемі

Зараз на ситуацію позитивно впливають погодні умови

В Україні значно покращився стан енергосистеми. Причиною є невпинна робота відповідних служб над відновленням зруйнованих об’єктів та ще декілька чинників.

Про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький під час брифінгу 16 лютого.

Основним фактором, який призвів до покращення ситуації є злагоджена робота всіх працівників в галузі електроенергетики. Наразі «Укренерго» інтенсивно займається ремонтом магістральних мереж.

«Спрацював такий накопичувальний ефект від ремонтів як на магістральних підстанціях, так і на цілому ряді електростанцій. Він призвів до того, що в один прекрасний момент вдалося включити в мережу достатньо серйозні додаткові обсяги генерації», — розповів Володимир Кудрицький.

Окрім цього, в Україні вдалося включити ряд енергоблоків теплових, гідро- та атомних електростанцій. Також вдалося суттєво збільшити обсяг потужностей в енергосистемі, які доступні споживачам.

За словами голови управління «Укренерго», на ситуацію позитивно вплинули й погодні умови. Майже по всій території України вже відступили морози й ми спостерігаємо потепління. Плюсова температура сприяє спаду споживання, тому вдається легше покрити потреби наявними ресурсами всередині України.

Однак, з початку січня українській енергосистемі також допомагав і імпорт електроенергії з країн Європи. Це дозволило пом’якшити дефіцит та збалансувати ситуацію в енергосистемі України. Голова правління НЕК «Укренерго» зазначив, що покращення ситуації не є випадковістю, це наслідок великої роботи енергетиків по відновленню багатьох пошкоджених об’єктів в енергосистемі.

Нагадаємо, в «Укренерго» розкрили перші деталі щодо майбутньої відбудови енергосистеми України. Попри постійні ракетні обстріли критичної інфраструктури, Україна не лише відновлює пошкоджені енергетичні об’єкти, а й будує нові, які стануть енергосистемою майбутнього.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності