• Головна
  • Україна
  • Матеріали «чорної скриньки» з гелікоптера, який впав у Броварах, уже у слідства — Шмигаль

Матеріали «чорної скриньки» з гелікоптера, який впав у Броварах, уже у слідства — Шмигаль

Матеріали «чорної скриньки» з гелікоптера, який впав у Броварах, уже у слідства — Шмигаль

Очільник уряду зазначив, що результати розслідування будуть оприлюдненні «найближчим часом»

«Чорну скриньку», знайдену на місці авіакатастрофи гелікоптера з керівництвом МВС в Броварах, розшифрували у Франції. Її матеріали вже передали слідству.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє «Суспільне».

«Для мене особисто це велика трагедія. Я втратив друзів у цій катастрофі. На жаль, загинули і люди, які були, відповідно, в цьому місці, в цей час, діти. Продовжується розслідування. Чорна скринька була знайдена, була відправлена до Франції для відповідної розшифровки. Дані отримані, вони є у слідства. Слідство триває, я так само, як і ви, хочу дочекатися результатів і побачити аргументовані відповіді на ряд питань», — сказав Шмигаль.

Проте, за його словами, наразі немає публічної інформації з цього приводу.

«Я так само, як і ви, чекаю результатів слідства. Думаю, що вони будуть десь найближчим часом. Там дійсно вже велика робота пророблена, тобто є дуже такі ясні результати технічного стану гелікоптера, є всі матеріали з чорної скриньки, вони збережені, якісні. Тобто слідство далі опрацьовує вже деталі й думаю, що найближчим часом отримаємо результат», — пояснив глава уряду.

Нагадаємо, внаслідок трагедії у Броварах 18 січня загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. За інформацією ексзаступника керівника ОП Кирила Тимошенка, керівництво МВС летіло у відрядження в одну з «гарячих» точок. З часом повідомили, що йшлося про візит на Харківщину.

Водночас 1 лютого до ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова прийшли з обшуками. Вони стосувались падіння гвинтокрила у Броварах. Все тому, що Аваков очолював МВС від 2014 до 2021 років. Саме на його каденцію припала передача Україні гвинтокрилів Airbus від Франції.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності