• Головна
  • Україна
  • Путін уже не та людина, з якою можна говорити - Зеленський про прохання до Ердогана

Путін уже не та людина, з якою можна говорити - Зеленський про прохання до Ердогана

Путін уже не та людина, з якою можна говорити - Зеленський про прохання до Ердогана

Водночас Зеленський зазначив, що Ердоган не зможе посадити Путіна за стіл переговорів

Україна відреагувала на трагедію у Туреччині та допомогла, відрядивши туди українських рятувальників.

Про це на пресконференції заявив президент України Володимир Зеленський.

«Тільки що я розмовляв з Ердоганом. Ми непогано поговорили, я висловив свої співчуття. Це трагедія і для нас. Одразу коли президент звернувся до нас через землетрус, ми відправили наших фахівців. Я йому сказав: «скільки вам потрібно ми вам відправимо». Ми так зробили, ще вантажні літаки тощо. Для нас це біль, адже ми сприймаємо втрату людей як воююча держава, як свій біль», - сказав Зеленський.

Водночас глава держави розповів, як Ердоган допомагає Україні.

«Я вдячний за «зернові» ініціативи президента Ердогана. Я знаю, що він робив для цього, як він допомагав із «азовцями». І я вдячний за це. Ми змогли хлопців, яких могли стратити, повернути. Не всі, на жаль, але він зробив кілька важливих речей для України. Я за це вдячний. Він знає мою позицію. Я йому говорив посадити Путіна за стіл перемовин. Я говорив багатьом, що не можна допустити ризику повномасштабної війни. Він не зміг тоді це зробити, а зараз він вважає що він може. Зараз ми не можемо. Це не та (Путін) вже людина. Там немає з ким говорити», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, українські рятувальники зі своєю технікою вирушили до Туреччини. Там вони допомагали у ліквідації страшних наслідків землетрусу.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності