• Головна
  • Україна
  • Зеленський зізнався, що хотів перетягнути Ізраїль на бік України

Зеленський зізнався, що хотів перетягнути Ізраїль на бік України

Зеленський зізнався, що хотів перетягнути Ізраїль на бік України

Зеленський хоче, щоб Ізраїль був не медіаторами у війні, а обрав сторону України

«Довгий час упродовж цієї війни я хотів отримати підтримку не тільки від населення Ізраїлю, а й від лідерів їхнього політикуму».

Про це 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення, сказав на пресконференції президент України Володимир Зеленський, відплвідаючи на питання, як допомагає Ізраїль Україні скоротити військову допомогу Росії.

«Для мене це було дуже важливо, історично важливо. Україна має історично прекрасні відносини з Ізраїлем, і у нас було багато різних розмов на різних рівнях з керівництвом — публічних, непублічних, на різних територіях. Було складно змінити позицію, як ви знаєте у Ізраїлю непроста ситуація з Росією, Сирією, Іраном тощо. Але я дуже хотів, щоб вони були не медіаторами у цій війні, а щоб вони обрали сторону України» - зауважив президент України.

«Я навіть не уявляю, як Ізраїль може підтримувати війну, держава, яка десятки років у війні. Як вони можуть це підтримувати? Я знаю відповідь на всі ваші питання, але я не можу підставити покращення відносин України та Ізраїлю, які почалися», - сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський закликав посла Австралії повернутися до України на бронеавтомобілі Bushmaster.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності