• Головна
  • Україна
  • Президент США Байден зустрівся з Зеленським у Києві: фото і відео неочікуваного візиту

Президент США Байден зустрівся з Зеленським у Києві: фото і відео неочікуваного візиту

Президент США Байден зустрівся з Зеленським у Києві: фото і відео неочікуваного візиту

В столицю він прибув разом зі своїм радником із нацбезпеки Джейком Салліваном

20 лютого президент США Джо Байден неочікувано прибув до Києва з офіційним візитом.

LVIV.MEDIA підготувало підбірку фото та відео з першим моментів перебування Джо Байдена в столиці.

У мережі з’явилося відео зустрічі президента США з Володимиром Зеленським в Києві. Президент України зустрів американського гостя на Михайлівській площі. У цей час по всій Україні розпочалась повітряна тривога, однак лідерів двох країн це не зупинило.

Пізніше Володимир Зеленський офіційно підтвердив візит Джо Байдена до столиці України. Він зазначив, що це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців.

Разом з президентом Америка в Україні прибув і його радник з нацбезпеки Джейк Салліван. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив, що візит Джо Байдена — стратегічний. За його словами, сьогодні 20 лютого в Києві вирішиться чимало питань. Зокрема, будуть пришвидшені ті рішення, які підвисли.

Далі Джо Байден зустрівся і з першої леді України Оленою Зеленською в Маріїнському палаці. Туди також прибули й високопоставлені міністри України.

Додамо, уранці 20 лютого міністерство закордонних справ повідомило, що у Києві очікують візит когось із «головних» західних партнерів України. Відтак, у столиці перекрили низку вулиць, зокрема, біля залізничного вокзалу та посольства США. Разом з тим у соцмережах публікували відео, як проспектом Перемоги та бульваром Лесі Українки рухався невідомий кортеж, основу якого складали американські позашляховики.

Зауважимо також, що раніше повідомляли, що Джо Байдена відвідає Польщу 20-22 лютого. Відтак, ймовірно, завтра президент США прибуде до Варшави. Під час візиту до Варшави Байден особисто подякує Польщі за її ставлення до війни в Україні. Він також розповість про те, що необхідно для підтримки України в майбутньому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності