• Головна
  • Україна
  • Постачання зброї та запрошення до НАТО: спікер Верховної Ради розповів, про що говорили на Мюнхенській конференції з безпеки

Постачання зброї та запрошення до НАТО: спікер Верховної Ради розповів, про що говорили на Мюнхенській конференції з безпеки

Постачання зброї та запрошення до НАТО: спікер Верховної Ради розповів, про що говорили на  Мюнхенській конференції з безпеки

Основна теза, яка обговорюється на Мюнхенській конференції, це те, що партнери будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно

Україна очікує, що на саміті НАТО у Вільнюсі отримає запрошення до Північноатлантичного альянсу.

Про це голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 18 лютого сказав в ефірі національного телемарафону.

«Ми очікуємо, що на Вільнюському саміті Україна отримає таке запрошення [в НАТО, - ред.] і почне вже свій шлях до Альянсу», - заявив Стефанчук.

Також він розповів, що серед тем, які обговорюють на полях Мюнхенської конференції з безпеки, є питання, пов'язані «із запрошенням України до НАТО». Водночас він додав, що першочерговим питанням в обговоренні є постачання Україні зброї.

«Меседжі, із якими виступали наші партнери, змінилися докорінно. Вони всі говорять про те, що вони з Україною, немає ніяких заборон, немає ніяких обмежень для допомоги Україні», - сказав спікер.

За його словами, основна теза, яка обговорюється на Мюнхенській конференції, це те, що партнери будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Крім того, він зауважив, що на конференції обговорюються також питання санкцій проти РФ, конфіскації російських активів, європейської та євроатлантичної інтеграції, української формули миру. Натомість ставлення до України в Мюнхені «фантастичне».

«Мені здається, що сьогодні наші партнери дуже реальної після року цієї жахливої війни відчули, що таке Україна для всього світу, що це є справді форпост свободи, форпост спротиву російській агресії і форпост відстоювання демократії», - наголосив він.

Зазначимо, що саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня 2023 року.

Нагадаємо, 17 лютого президент Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції заявив, що Україна не згодиться ні на один компроміс й немає жодної альтернативи Україні в ЄС та НАТО, адже інакше Кремль може знищити безпеку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності