• Головна
  • Україна
  • В Україні створили «Польський добровольчий легіон»: що про нього відомо

В Україні створили «Польський добровольчий легіон»: що про нього відомо

В Україні створили «Польський добровольчий легіон»: що про нього відомо

Польський спецпідрозділ буде підпорядкований Міністерству оборони України.

В Україні створений спеціальний підрозділ, який складатиметься лише з польських вояків. Вони будуть виконувати розвідувально-диверсійні завдання. До складу елітного підрозділу увійдуть досвідчені військові, зокрема добровольці.

Про це пише ukrayina.pl інформує Onet.

Польський добровольчий легіон створили цього тижня. Як описує Onet, у середу, 15 лютого, відбулася зустріч, участь у якій взяли поляк, який є організатором підрозділу, кілька польських волонтерів, а також командир і начальник штабу Добровольчого російського корпусу, який воює за Україну, і представник Міністерства оборони України.

Підрозділ, який найімовірніше називатиметься «Польський добровольчий легіон» буде виокремлено зі складу Інтернаціонального легіону територіальної оборони України. Сьогодні існують схожі легіони з росіян та білорусів, а крім того, створюють німецьке формування.

Польські волонтери планують відкрити центр вербування в Польщі, але це ще не погоджено з польською владою. Легіон виконуватиме розвідувально-диверсійні завдання.

 «Бійці неукраїнських підрозділів знають, що до добровольців з іноземних формувань діють надзвичайно суворі правила, адже кожен скандал з іноземними солдатами ретельно використовується російською пропагандою», – йдеться у статті.

 «Польща – це країна, яка найбільше підтримує Україну, тому я особливо пишаюся тим, що мені доручили цю роль. Впевнений, що наш підрозділ буде взірцем для інших подібних формувань», – наголошує організатор підрозділу в інтерв’ю Onet.

В українському Міноборони наголошують, що передача військових квитків військовослужбовцям польського підрозділу може відбутися навіть упродовж тижня-двох.

«З поляками набагато легше, ніж із білорусами чи росіянами», – зазначає МО України.

Там додають, що підрозділ не входитиме до складу Міжнародного легіону територіальної оборони України, в якому досі польські добровольці воювали пліч-о-пліч з добровольцями з інших країн, виконуючи фронтові завдання. Це буде незалежний від цього легіону спецпідрозділ, який буде підпорядкований безпосередньо Міністерству оборони України.

Нагадаємо, раніше йшлося, що легіон складатиметься з кількох десятків спецпризначенців.

Додамо, на Львівщині формують окремий стрілецький батальйон. До лав стрілецького батальйону закликають приєднатися також і внутрішньо переміщених осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності