Українців почали заправляти американським дизелем

Українців почали заправляти американським дизелем

Цього пального ніколи раніше не було на ринку України

В Україну вперше почали постачати дизельне пальне з Америки.

Про це на брифінгу сказав Сергій Куюн, директор консалтингової групи «А95».

Завдяки цьому та ще низці заходів Україні вдалося повністю ліквідувати загрозу позбавлення держави пального. Адже ще у квітні Україна втратила 100% довоєнних джерел постачання нафтопродуктів. Ніхто у Європі та світі не вірив, що відновити їх можливо.

«Ситуація була критична. Ми втратили станом на початок квітня 100% довоєнних джерел постачання нафтопродуктів. І це була ситуація, з якою не стикалася жодна країна у світі. Ніхто у Європі та світі не вірив, що ми можемо відновити постачання і забезпечити армію, економіку та споживачів», - зазначив Сергій Куюн.

Проте, він зауважив, що не минуло і трьох місяців, і Україні вдалося не лише позбутися дефіциту пального, але й відчути профіцит нафтопродуктів усіх марок.

Відбулося це через те, що були побудовані повністю нові канали постачання пального. Створена нова більш диверсифікована та гнучка система постачання. А ще з’явилися нові країни з яких Україна постачає пальне.

«Серед останніх новини це те, що розпочалися масовані постачання американського дизельного палива. В січні вони розпочалися, в лютому зростають і це просто підкреслює наскільки революційні зміни відбулися. Ніколи не було цього пального в Україні», - зазначає Сергій Куюн.

Нагадаємо, упродовж січня середня ціна на бензин марки «А-95» на українських АЗС знизилася до 49,24 грн/л. Бензин марки «А-95+» зменшився у ціні в середньому на 43 коп./л — до 51,09 грн/л. Дизельне пальне подешевшало на 44 коп./л — до 53,04 грн/л. Ціна змінилася лише на пальне преміум-сегменту. Зокрема, у мережах автозаправних станцій «ОККО» та «WOG» ціна на бензин «А-95» зменшилася на 1,01 грн/л до 49,99 грн/л.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності