• Головна
  • Україна
  • Зеленський назвав терміни, коли Україна може вступити у ЄС та НАТО

Зеленський назвав терміни, коли Україна може вступити у ЄС та НАТО

Зеленський назвав терміни, коли Україна може вступити у ЄС та НАТО

Глава держави зазначив, що Україна потребує гарантій безпеки й найкращою гарантією є членство в НАТО

Президент Володимир Зеленський спрогнозував, що за два роки Україна може стати повноцінним членом Європейського Союзу.

Про це глава держави сказав під час виступу на саміті, організованому банком JP Morgan.

«Сьогодні є певні песимісти серед світових лідерів, які вважають, що для членства в ЄС Україні треба 10 років. Але вони переважно знають нас і іноді навіть бояться нашого духу, нашої енергії. Тому ми бачимо, що ми можемо бути у ЄС через два роки», — заявив Зеленський.

Зустрівся з топ-менеджерами найбільшого інвестиційного банку у світі JP Morgan і взяв участь в організованому холдингом інвестиційному саміті. Обговорили створення платформи для залучення приватного капіталу до відбудови України, а також перспективні напрями великих інвестиційних проектів в Україні, зокрема в секторах зеленої енергетики, ІТ та агротехнологій.——I met with senior members of the largest investment bank in the world, JP Morgan, and took part in an investment summit organized by the holding.We discussed the creation of a platform for attracting private capital to rebuild Ukraine, as well as promising directions of large investment projects in Ukraine, in particular in green energy, IT and agricultural technologies.

Posted by Володимир Зеленський on Saturday, February 11, 2023

Водночас президент зазначив, що Україна потребує гарантій безпеки й найкращою гарантією є членство в НАТО.

«Ми вважаємо, що будемо в НАТО раніше, ніж усі лідери вирішать, що наш пакет гарантій безпеки вірний... І я вважаю, що після перемоги ми будемо в НАТО», — додав Зеленський.

Нагадаємо, у Брюсселі Володимир Зеленський заявив, що Україна відбивається від російських загарбників, щоб зберегти «європейський спосіб життя», палко вимагаючи приєднання країни до Європейського Союзу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності