УКУ відкриває філію у Вроцлаві: як вона функціонуватиме

УКУ відкриває філію у Вроцлаві: як вона функціонуватиме

Відділення виконуватиме функцію культурної інституції. Студенти у польській філії закладу навчатися не зможуть

Український католицький університет відкриває своє представництво у польському місті Вроцлав.

Про це пише ukrayina.pl.

Відділення виконуватиме функцію культурної інституції. Студенти у польській філії закладу навчатися не зможуть.

Фундація Українського католицького університету у Вроцлаві проводитиме культурні, історичні та громадсько-політичні заходи. Вона функціонуватиме як академічний культурний інститут. 

«Ми ніколи не думали, що побачимо таку трагедію, як війна. Дуже багато людей виїхало з України. Там, де є українці, там має бути Український Католицький Університет», — розповів Gazeta Wrocławska ректор університету отець Богдан Прах.

Він зазначив, що українська громада в Польщі, особливо у Вроцлаві, є дуже великою, і це мало значний вплив на розташування філії УКУ. Крім Вроцлава, за розміщення закладу змагалися Мюнхен і Париж.

Як повідомляє Gazeta Wrocławska, філія УКУ функціонуватиме як академічний культурний інститут. Одним із перших заходів, організованих цією філією, стала дискусійна панель «Війна в Україні як виклик свободі та демократії в Європі». 

Надалі тут планують організовувати зустрічі, лекції, виставки. Крім того, УКУ підписав угоду з Вроцлавським університетом та Вроцлавським політехнічним університетом щодо широкої співпраці науковців.

Почесним президентом вроцлавської філії університету став колишній мер міста Рафал Дуткевич. А очолила новостворену Фундацію УКУ у Вроцлаві Роксоляна Вороновська.

«Наша мета — творити відкриту спільноту в Польщі, куди можна приходити, говорити на різні теми, запрошувати експертів, інтелектуалів, письменників, істориків для обговорення викликів, що стоять перед Україною і кожним українцем, хоч би де він був», — каже Роксоляна Вороновська.

Нагадаємо, місто-партнер Вроцлав долучиться до створення реабілітаційного центру «Незламні» та виділить на його будівництво 1 млн євро. Про це повідомив мер Вроцлава Яцек Сутрик під час візиту до Львова на початку липня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності