• Головна
  • Україна
  • Глави українських церков уперше зустрілися із Папою Франциском

Глави українських церков уперше зустрілися із Папою Франциском

Глави українських церков уперше зустрілися із Папою Франциском

Це перша така зустріч з 2001 року, коли Святий Престол очолював Іван Павло II

Глави українських церков у Ватикані зустрілися із Папою Римським Франциском. Це перша така зустріч з 2001 року, коли Святий Престол очолював Іван Павло II.

Зустріч відбулася 25 січня, йдеться у повідомленні на сайті Vatican News.

Папа Франциск зустрівся із делегацією Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Під час аудієнції голова Католицької церкви вручив представникам української делегації заздалегідь приготовану письмову промову, «адже мав іти на загальну аудієнцію».

Втім, Папа Римський встиг запевнити лідерів українських церков у своїй близькості до представників українського народу.

«Дякую вам за цю вашу єдність, це для мене багато значить. Це схоже до дітей в сім’ї, де один є там, інший — деінде, але коли мама хвора, всі збираються докупи», — сказав Папа Франциск.

Своєю чергою предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зазначив, що ВРЦіРО «справді зібрані разом подібно до дітей, що збираються звідусіль, коли хворіє мати».

«Ми є різні, але наша мати — Україна. Просили Папу продовжити молитву про Україну і боротьбу за правду», — зазначив Епіфаній.

Нагадаємо, 8 грудня Папа Римський Франциск заплакав, коли під час традиційної молитви на Іспанських сходах у Римі згадав про страждання українців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності