• Головна
  • Україна
  • Ексзаступнику міністра інфраструктури Лозинському призначили цілодобовий домашній арешт

Ексзаступнику міністра інфраструктури Лозинському призначили цілодобовий домашній арешт

Ексзаступнику міністра інфраструктури Лозинському призначили цілодобовий домашній арешт

Раніше ВАКС відправив ймовірного організатора хабаря під варту з альтернативою внесення застави у розмірі понад 100 млн гривень

Вищий антикорупційний суд у вівторок, 24 січня, призначив ексзаступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василю Лозинському цілодобовий домашній арешт у справі про хабар у 400 тисяч доларів.

Про це йдеться у трансляції засідання суду.

Суд поклав на Лозинського низку обов'язків:

  • прибувати на виклики до слідчого і на суд;
  • утриматися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками щодо обставин кримінального провадження;
  • здати закордонні паспорти;
  • носити електронний браслет.

Прокурор наполягав на застосуванні до Лозинського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 50 млн гривень застави. Втім, суддя заявив, що такий запобіжний захід «нівелює всі ризики та дозволяє на належному рівні захищатися».

Додамо, раніше ВАКС відправив ймовірного організатора хабаря під варту з альтернативою внесення застави у розмірі понад 100 млн грн. Натомість ймовірного пособника відправили під варту з альтернативою внесення застави розміром 805 200 грн. Ще одного підозрюваного відправили під варту з альтернативою застави у 26,8 млн гривень.

Нагадаємо, 21 січня НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Справа стосується розкрадання бюджетних коштів. Його затримали під час отримання хабаря в сумі 400 тисяч доларів. Вже наступного дня, 22 січня, Кабінет Міністрів звільнив Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності