• Головна
  • Україна
  • В Україні створили застосунок «Є?»: сусіди повідомляють про наявність світла

В Україні створили застосунок «Є?»: сусіди повідомляють про наявність світла

В Україні створили застосунок «Є?»: сусіди повідомляють про наявність світла

У застосунку немає жодної привʼязки до офіційних графіків відключень, адже вони часто працюють зі зміщеннями

Київський айтівець Денис Гайдамака створив застосунок «Є?», в якому мешканці різних будинків повідомляють сусідів про наявність світла.

Про це пише The Village.

«Це наче Waze [додаток для відстеження ситуації на дорозі — ред.], але з інформацією про світло. Робота і точність застосунку базується на принципі добросусідства, активної участі в житті громади та взаємної довіри», — пише розробник.

У застосунку немає жодної привʼязки до офіційних графіків відключень, адже, як пояснює творець додатка, вони часто працюють зі зміщеннями.

Щоби отримувати інформацію, треба підписатися в застосунку на потрібні адреси. Про наявність світла може повідомляти будь-який користувач, цей статус побачать усі підписники конкретної адреси.

Наразі «Є?» охоплює 132 міста й містечка України. Завантажити застосунок поки що можна лише на iPhone, однак у планах — розробити Android-версію, а також додати можливість відстежувати наявність води і тепла.

Нагадаємо, в Україні з’явився мобільний застосунок для смартфонів та планшетів, який дозволяє продовжувати навчання у школі без світла та інтернету. Його створили розробники з віртуальної школи Unicorn School.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності