• Головна
  • Україна
  • Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти Залужного — ЗМІ

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти Залужного — ЗМІ

Кримінальні справи порушили і проти інших українських воєначальників

Слідчий комітет Росії повідомив, що «за фактом військових злочинів у Маріуполі» порушили кримінальну справу проти Залужного та інших українських воєначальників.

Про це пише російське пропагандистське видання «РИА Новости».

За даними цього ЗМІ, у Маріуполі після «звільнення» окупанти знайшли понад 3 тис. убитих мирних жителів. Тепер слідчий комітет РФ пропонує створити ДНК-базу загиблих у Маріуполі мирних жителів, оскільки найчастіше особи ідентифікувати неможливо.

Нагадаємо, у листопаді новим гауляйтером Маріуполя став колишній мер Якутська. Російські окупанти повністю знищили у Маріуполі мурал «Мілана». Він був символом трагедії війни та надії на мир і відновлення. Таким чином, росіяни намагаються знищити з пам‘яті маріупольців трагедію на «Східному» у 2015 році. Тоді проросійські бойовики обстріляли мирний квартал. Внаслідок цього 6-річна дівчинка Мілана залишилася без матері та пережила кілька операцій і заново вчилася ходити.

Також російські окупаційні сили зносять будівлю драматичного театру. У драмтеатрі від російського удару загинуло понад 300 маріупольців, і щоб довести це, достатньо відеодоказів, свідчень свідків та тих, хто вижив.

16 березня на драмтеатр, на якому з двох сторін був надпис «Діти», росіяни скинули бомбу. На цей момент у сховищах театру перебувало понад 1500 людей. В основному це були жінки та діти. Розібрати завали рятувальники одразу не мали змоги, оскільки окупанти постійно обстрілювали територію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності