• Головна
  • Україна
  • До 4 тисяч за дерево: які штрафи загрожують українцям за незаконну вирубку ялинок

До 4 тисяч за дерево: які штрафи загрожують українцям за незаконну вирубку ялинок

Дерево, ялинка, іграшки, сніг

Правоохоронці патрулюватимуть у локаціях, де найчастіше полюють мисливці за ялинками та соснами

За незаконний зруб ялинок у лісах або на території природно-заповідних об'єктів українців каратимуть штрафом.

Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Там зазначили, що в цей час щорічно лісівники влаштовують рейди та патрулювання територій, де ростуть молоді насадження, а також тих, що розташовані біля автодоріг і залізничних шляхів. Адже саме в цих локаціях найчастіше полюють мисливці за ялинками та соснами.

Також у рейдах беруть участь працівники Держекоінспекції та патрульної поліції. Вони виписують штрафи, які залежать від локації та розміру ялинки. Так, порушникам, які зрубали хвойне дерево, доведеться заплатити штраф:

  • у лісах від 599 до 2 709 грн;
  • у межах міста та інших населених пунктів від 1 152 до 1 852 грн;
  • у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду від 908 до 4 132 гривень.

Додамо, в адміністративному законодавстві Україні також є статті, які стосуються незаконної вирубки лісу. Зокрема, у статті 65 йдеться про незаконну вирубку, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка. Правоохоронці можуть виписати штраф, який для громадян становить від 510 до 1 020 грн, а для посадових осіб від 2 550 до 5 100 гривень.

Крім того, є стаття 153 про знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев за межами населених пунктів та в їх межах, що не віднесені до лісового фонду. За це передбачено штраф від 170 до 510 грн для посадових осіб, а для фізичних осіб-підприємців від 510 до 850 гривень.

Нагадаємо, оскільки цьогоріч у Дрогобичі в центрі міста не буде новорічної ялинки, то святковий настрій містянам вирішили подарувати по-іншому. Зокрема, виготовили різдвяну марку із зображенням міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності