У Дрогобичі вирішили, чи встановлюватимуть новорічну ялинку

У Дрогобичі вирішили, чи встановлюватимуть новорічну ялинку

Рішення прийняли, опираючись на результати голосування

Голова Дрогобицької громади Тарас Кучма визначив формат відзначення Різдвяно-Новорічних свят. Він також розповів, чи будуть встановлювати загальноміську новорічну ялинку.

Про це пишуть на сторінці Дрогобицької міської ради.

«Вже зараз очевидним є той факт, що центральної ялинки на площі в цьому році ми встановлювати не будемо. Ми не хочемо забирати свято у дітей, тому швидше за все, локальні декорації будуть встановлені біля Народного дому, де діти ходять на гуртки і зможуть відчути святкову атмосферу і зробити фото. Мусимо правильно розставляти пріоритети, бо зараз завданням номер один є підтримка наших військових та збереження України», наголосив Тарас Кучма.

Додамо, що на сайті Дрогобицької міської ради ініціювали відкриті електронні консультації з мешканцями щодо питання встановлення новорічної ялинки. Станом на зараз участь в опитуванні взяли 1 052 особи.

Голоси розділились так:

41,2% (433 респонденти) вважають, що центральної ялинки встановлювати не потрібно, але можна організувати локальні декорації для дітей;

37,4% (393 респонденти) сказали: однозначно ні, ялинку встановимо після перемоги;

17,9% (188 респондентів) вважають, що ялинку треба встановити, бо ми не повинні відмовлятись від свят через ворога.

Серед респондентів, які взяли участь в консультаціях — 88% опитаних, — це мешканці Дрогобицької громади, які проживають тут на постійній основі. 10,2% — це люди, які тимчасово проживають на базі Дрогобицької громади.

Додамо, окрім питання про встановлення центральної ялинки, тривають електронні консультації щодо дати святкування Різдва Христового: 25 грудня чи 7 січня? До них вже долучилось більше двох тисяч осіб. Після завершення консультацій у Дрогобичі планують провести круглий стіл із залученням духовенства місцевих церковних парафій.

Нагадаємо, у Червонограді, що на Львівщині, цьогоріч новорічну ялинку в центрі міста не встановлюватимуть. Таке рішення на підставі результатів опитування мешканців прийняв міський голова Андрій Залівський.

Також на вулицях населених пунктів Сколівської громади не встановляюватимуть різдвяно-новорічних атрибутів.

І у Стрийській громаді більшість людей висловилася проти встановлення новорічної ялинки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності