• Головна
  • Україна
  • Збільшення тривалості подачі світла в житлові будинки та проєкт концепції е-гривні: головні новини 29 листопада

Збільшення тривалості подачі світла в житлові будинки та проєкт концепції е-гривні: головні новини 29 листопада

Збільшення тривалості подачі світла в житлові будинки та проєкт концепції е-гривні: головні новини 29 листопада

В Україні незабаром стартує оформлення статусу учасників бойових дій проти рф

  • Навантаження відключень електроенергії можна рівномірно розподілити між усіма споживачами, щоб світло вмикали в оселях принаймні на 5-6 годин на день. Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що енергосистема України лишається цілісною, попри постійні обстріли. Він додав, що перед обленерго зараз стоять два завдання: не перевищувати надані їм ліміти електроенергії та мінімізувати нерівномірні відключення. Шмигаль наголосив, що місцева влада має пояснювати людям, чому не відключають деякі будинки.
  • Українська протиповітряна система має бути інтегрована з системою ППО НАТО, що відповідатиме спільним інтересам України та Альянсу, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, перебуваючи у Бухаресті на зустрічі НАТО на рівні глав МЗС. За його словами, ключовими темами заходів НАТО, ОБСЄ та G7 в Румунії та Польщі будуть питання постачання Україні систем ППО та відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури.
  • Водночас прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак пообіцяв збільшити військову допомогу Україні, зокрема для захисту неба. Про це він заявив під час промови на щорічному банкеті лорд-мера Лондона. Він також відзначив, що відповідь Заходу на російську агресію проти України показала глибину його колективної рішучості. Тоді як Франція передала Україні реактивну систему залпового вогню LRU — французьку версію модернізованої РСЗВ M270.
  • В Україні з 1 грудня починається оформлення статусу учасників бойових дій проти рф. Якщо військовослужбовець чи військовослужбовиця виконали бойове завдання і можуть це підтвердити, то їм нададуть статус учасника бойових дій. Детальніше про це читайте тут.
  • Національний банк України презентував проєкт концепції е-гривні — цифрових грошей Національного банку України. Е-гривня є електронною формою звичайної грошової одиниці України, тобто прямим зобов’язанням НБУ. Електронна гривня має виконувати всі функції грошей та доповнювати готівкову та безготівкову форми гривні. Вона має бути доступною для всіх українців, зокрема юридичних осіб, державних органів, банків та небанківських установ. Від варіантів використання віртуальної валюти залежатиме її дизайн та характеристики.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності