У Німеччині попрощалися із Юрієм Шухевичем

У Німеччині попрощалися із Юрієм Шухевичем

Про чин похорону повідомлять пізніше

Вчора, 28 листопада, у Мюнхені попрощалися з Юрієм Шухевичем.

Про це повідомив священнослужитель Богдан Дзюрах.

«Вчора в нашій катедрі на заупокійній Літургії прощалися зі св. п. Юрієм Шухевичем. Волею Божого Провидіння він довершив свій земний шлях тут, у Мюнхені, де після Другої світової війни зосереджувався визвольний рух за незалежність України. Батько Юрія боровся і загинув за Україну; св.п. Юрій страждав за Україну і відроджував її. Наші шляхи перетиналися ще далекого серпня 1990 року, коли собор св. Юра повертався в лоно рідної УГКЦ. Потім я стрічав його неодноразово у Києві. А тепер мав привілей бути поруч на останньому етапі його земного шляху і провести його в дорогу до місця вічного спочинку в Україні», — написав він.

Архієрейська заупокійна Служба Божа і панахида, яку очолив владика Богдан Дзюрах, відбулася в понеділок, 28 листопада, об 18:00 у катедральному храмі Покрови Пресвятої Богородиці та ап. Андрея Первозванного в Мюнхені.

Чин похорону відбудеться у Львові, про що повідомлять окремо.

Нагадаємо, 22 листопада у Мюнхені на 90-му році життя помер Юрій Шухевич.  У Німеччині він перебував на лікуванні.

Також 12 серпня цього року у Львові померла остання зв'язкова Романа Шухевича Дарка Гусак. Свій останній спочинок вона знайшла у родинній усипальниці Шухевичів. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності