• Головна
  • Україна
  • Рекордсмен із сумарного перебування в космосі приїхав в Україну: де був амбасадор United24 та які місця ще планує відвідати

Рекордсмен із сумарного перебування в космосі приїхав в Україну: де був амбасадор United24 та які місця ще планує відвідати

Рекордсмен із сумарного перебування в космосі приїхав в Україну: де був амбасадор United24 та які місця ще планує відвідати

Скотт Келлі захотів приїхати у Київ попри застереження про відсутність світла та води у місті

Американський астронавт Скотт Келлі, рекордсмен із сумарного перебування в космосі, приїхав в Україну. Він вже відвідав дітей у Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит».

Про це у Facebook повідомила журналістка Ярослава Гресь.

«Він тут. Космічний наш амбасадор.  Привіз світло свого серця. Переказує всім вам великі вітання», — написала вона.

Журналістка зазначила, що Скотт Келлі захотів приїхати у Київ попри застереження про відсутність світла та води у місті.

«Дівчата, я якось рік провів на космічній станції, де єдиний спосіб прийняти душ, це протерти себе рушником. Купую квиток на літак, зустрінете? Бо як інакше я буду розповідати про Україну і підтримувати Україну, якщо не переживу це все з вами», — процитувала астронавта Ярослава Гресь.

Додамо, Скотт Келлі є амбасадором United24. Як повідомляє «Укрінформ», він вже відвідав дітей у Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит».

Зокрема, астронавт зустрівся з дівчинкою Катериною, яка постраждала під час обстрілу вокзалу в Краматорську. Також Скотт поспілкувався з іншими пацієнтами дитячої лікарні. Він розповідав дітям про свої польоти в космос та показував фотографії. Окрім того, астронавт дарував пацієнтам значки NASA, які понад рік були з ним у космосі. Водночас діти подарували Келлі тематичну «космічну» картину.

Крім того, астронавт планує поїхати ознайомитися з наслідками російської військової агресії у Бучі та Ірпені.

Нагадаємо, Україна створює перший у світі флот морських дронів. Долучитися до збору коштів можна на платформі UNITED24.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності