• Головна
  • Україна
  • В Україні фермер вирощуватиме суницю у тунелях: як це відбуватиметься

В Україні фермер вирощуватиме суницю у тунелях: як це відбуватиметься

В Україні фермер вирощуватиме суницю у тунелях: як це відбуватиметься

Чоловік втратив осінній врожай суниці через дощі, тому пропонує альтернативний варіант вирощування ягід

Фермер Олег Пустовойт, який вирощує ягоди в Козелецькому районі на Чернігівщині, планує перейти на вирощування продукції у закритому ґрунті. Зараз чоловік шукає інвестора для свого проєкту.

Про це Олег Пустовойт написав у колонці на сайті AgroTimes.

Чоловік зазначив, що має 5 га ягід — суниці садової нейтральних сортів та лохини в контейнерах. Попри те, що російські війська стояли лише в 10 км, роботи в ягіднику були проведені вчасно. Втім осінній врожай суниці він цього року втратив через дощі. Тому Олег Пустовойт й пропонує іншу технологію вирощування цієї ягоди — робити це у плівкових тунелях. Вони є найбільш оптимальною конструкцією для вирощування ранніх сортів суниці в ґрунті.

«Я бачу великі перспективи в ягідництві у закритому ґрунті. Таке вирощування більш прогнозоване, дає змогу отримати гарантовані результати. У нас є кілька соток теплиць, в які ми переміщуємо лохину на початку вегетації, і в такий спосіб отримуємо ранні ягоди — зазвичай на початку червня», — поділився своїми планами фермер.

За його словами, інвестиції в тунелі на гектар становлять на рівні 100 тисяч доларів.

«Так, нам відомо про урядові гранти на будівництво теплиць, але держава фінансує із розрахунку на гектар відносно небагато, а от вимоги щодо залучення до роботи найманих працівників там значні. Ми не зможемо працевлаштувати велику кількість людей на гектар на весь сезон, тож участі в програмі не беремо. Будемо шукати інвестора», — додав Пустовойт.

Нагадаємо, в Україні знову дешевшає картопля. Втім учасники ринку зазначають, що подальшого зниження ціни на картоплю не буде, оскільки продавати овоч за дешевшою ціною буде економічно недоцільно.

Читайте також:

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності