• Головна
  • Україна
  • Тренінги для провідників та ініціатива для пасажирів: в «Укрзалізниці» відреагували на скандал із військовим у поїзді

Тренінги для провідників та ініціатива для пасажирів: в «Укрзалізниці» відреагували на скандал із військовим у поїзді

Тренінги для провідників та ініціатива для пасажирів: в «Укрзалізниці» відреагували на скандал із військовим у поїзді

Вже 15 листопада стюарди та провідники пройдуть перші тренінги з психологічної допомоги

Днями в інтернеті вибухнув скандал: український військовий, який повертався з фронту на Донеччині додому до Києва, був змушений провести 7 годин дороги у тамбурі потяга. Туди його нібито вигнала провідниця після «скарг» інших пасажирів на «поганий запах» чоловіка. Втім, в «Укрзалізниці» прояснили цю ситуацію та зазначили, що провідниця тут ні до чого.

Про це повідомив керівник пасажирських перевезень «Укрзалізниці» Олександр Перцовський.

За його словами, понад 8000 залізничників зараз перебувають у лавах ЗСУ, а кожен рядовий залізничник — працює пліч-о-пліч із військом. Тому йому прикро, що ця ситуація склалася, але у компанії вдячні близьким воїна, що цю ганебну неправду спростували. Зокрема, що це не залізничниця образила або вивела в тамбур військового.

В голові не вкладалося, щоб наша колега могла слово неввічливе вказати військовослужбовцю. Колега, яка по 20 годин евакуювала маршрутом Харків-Львів людей на піку евакуації, в переповненому потязі наводила лад — нікому й нічого не воняло тоді. Стюарди наші довели, що вони не ніжинки — навіть тендітні дівчата знають, що таке кілька діб на ногах без перепочинку рятувати та допомагати. Повірте, їх неприємний запах не засмутить, хіба що — неприємні люди, які їм заради хайпу приписали образу нашого воїна

Олександр Перцовський Олександр Перцовський

Керівник пасажирських перевезень «УЗ» зазначив, що вони ретельно перевірили ситуацію, переглянули 5 годин відео з камер у потязі, щоб переконатись: словесна перепалка трапилась між пасажирами ще навіть до того, як стюард підійшла перевіряти квитки.

Навпаки, коли стюарди помітили засмученого військового вже у тамбурі — кілька разів зупинялись, пробували заспокоїти, пропонували місця у вагоні 1-го класу. Про те, що саме засмутило воїна, він не повідомляв. Наполягати й допитуватись вважали некоректним. Що саме сказали пасажири нашому військовому — ми достеменно не знаємо, хіба що він сам вирішить, що цим варто поділитись. Але зрозуміло одне: те, що він почув, його ранило. Нам вистачає поранених героїв на полі бою, і кожен з нас точно має поводитись так, щоб наша поведінка зігрівала та підбадьорювала, а не ображала

Олександр Перцовський Олександр Перцовський

Він додав, що «Укрзалізниця» зробила висновки, а тому вже 15 листопада стюарди та провідники пройдуть перші тренінги з психологічної допомоги. Водночас Перцовський звернувся до пасажирів та закликав їх проявляти повагу до військовослужбовців та не лишатись осторонь, якщо подібні ситуації повторюватимуться. Крім того, він запропонував аплодувати військовим на знак вдячності.

В американських аеропортах на власні очі бачив, як пасажири аплодували військовим, які сідали на борт. Нам всім точно є за що й кому аплодувати щодня. Будемо завжди раді чути такі оплески на борту наших потягів!

Олександр Перцовський Олександр Перцовський

Нагадаємо, «Укрзалізниця» вперше з початку повномасштабного вторгнення відновлює пасажирське залізничне сполучення з Миколаєвом.

Читайте також:

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності