Українців просять не повертатись з-за кордону до весни

Українців просять не повертатись з-за кордону до весни

Українців, які після початку повномасштабного вторгнення рф виїхали за кордон, просять не повертатись додому до весни.

Про це сказала віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону, пише ТСН.

Верещук пояснила, що росія, програючи на полі бою, перейшла до терору цивільного населення, знищуючи критичну інфраструктуру.

Тому посадовиця просить українців, у яких є можливість, перезимувати за кордоном.

«Росія перейшла до терору цивільного населення, вона не може воювати з армією, вона програє на полі бою... Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить росія», наголосила вона.

Підсумовуючи, Верещук сказала, що хотіла б, щоб вже весною українці повернулись та спільно відновлювали Україну.

«Наші діти повинні жити і навчатися тут, але поки що утримаймось, тому що розуміємо, що ситуація погіршуватиметься, і зиму треба вижити. Переживемо зиму, а далі будемо думати про все решту», сказала Верещук.

Нагадаємо, польський уряд готується до нової хвилі біженців з України, тож змінює правила перебування українців на території Польщі.

Вже готовий проєкт змін до закону, який передбачає, що біженці з України повинні будуть обов'язково мати номер PESEL, платити до 60 злотих на день за проживання в пунктах масового розміщення, а крім того, ZUS матиме інформацію про кожен їхній виїзд із Польщі, щоб уникнути нецільової виплати грошових допомог (500+ та інші).

Додамо, Польща очікує взимку до 800 тисяч біженців з України.

У вересні міністерка соціальної інтеграції Агнешка Щигай повідомила, що з початку повномасштабної війни до Польщі приїхали і залишилися приблизно 1,3 мільйона біженців з України. У той час як до 24 лютого в країні було приблизно 2,5 мільйони українців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності