• Головна
  • Україна
  • Німеччина надасть Україні € 20 млн на закупівлю обладнання для критичної інфраструктури

Німеччина надасть Україні € 20 млн на закупівлю обладнання для критичної інфраструктури

Німеччина надасть Україні € 20 млн на закупівлю обладнання для критичної інфраструктури

На виділені гроші закуплять мобільні генератори, автоматичні насосні станції для подачі води та мобільні теплоелектростанції

Німеччина виділить Україні € 20 млн на закупівлю резервного обладнання, яке допоможе реагувати на терористичні атаки на критичну інфраструктуру.

Про це пишуть на сторінці Міністерства розвитку громад та територій України.

Попередніх домовленостей досягли під час зустрічі з міністеркою Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, ядерної безпеки та захисту прав споживачів Штеффі Лемке, повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

 «В умовах, коли наша інфраструктура перебуває під постійним терористичним прицілом, нам потрібно по максимуму забезпечити Україну резервними потужностями, а українців — теплом, світлом і водою. На виділені Німеччиною кошти буде закуплено усе необхідне для цього обладнання, насамперед мобільні генератори, автоматичні насосні станції для подачі води, мобільні теплоелектростанції. Альтернативні джерела енергії в Україні будуть», — підкреслив Олексій Чернишов.

Додамо, Олексій Чернишов у складі урядової делегації перебуває з робочим візитом у Німеччині.

З німецькими колегами він обговорює, як посилити двосторонню співпрацю у сферах енергетики, відбудови України, допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також фінансування оборонної підтримки.

Нагадаємо, на території Львівської області запровадили віялові відключення для населення. Їх ввели у всіх районах області та частково у Львові.

А також президент Зеленський закликав західних партнерів створити «фінансовий Рамштайн» для підтримки України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності