• Головна
  • Економіка
  • Незабаром в Україну надійдуть перші 600 одиниць енергетичного обладнання — МЗС

Незабаром в Україну надійдуть перші 600 одиниць енергетичного обладнання — МЗС

Незабаром в Україну надійдуть перші 600 одиниць  енергетичного обладнання — МЗС

Україна отримає від Заходу перші 600 одиниць енергетичного обладнання вже наступного тижня

Наступного тижня в Україну надійдуть перші 600 одиниць енергетичного обладнання, яке допоможе подолати наслідки терористичних ударів рф по системах життєзабезпечення.

Про це повідомляє МЗС.

Як зазначається у повідомленні, Україна надіслала запити на відповідну допомогу через систему кризового реагування НАТО (EADRCC) та механізм цивільного захисту ЄС (EARCC).

Окрім цього, українські дипломати звернулися до кількох десятків міжнародних та неурядових організацій і приватних компаній із запитом на постачання генераторів, їхніх комплектуючих та запчастин, а також обладнання для ГТС.

Завдяки оперативній роботі дипломатів вже вдалося домовитися про перші поставки з Італії, Франції, Литви, Фінляндії, Німеччини та Польщі. Перші з близько 600 одиниць обладнання надійдуть в Україну вже наступного тижня

міністр закордонних справ Дмитро Кулеба міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

Глава української дипломатії наголосив, що цілеспрямовані удари росії по критичній енергетичній інфраструктурі є воєнними злочинами, за які Україна обов’язково притягне рф до відповідальності.

У зовнішньополітичному відомстві повідомили, що Україна надіслала офіційні звернення на поставки енергетичного обладнання до таких міжнародних організацій та компаній, як ENEDIS, EDF, SER, Electriciens Sans Frontiers, Total Energies, Energy Electrabel, SPUE S.A., CIDCA, RARS, MSB, AIDA, USAID, UKAID, CIDA, ISRAID.

Нагадаємо, у середу, 19 жовтня, ворог знову зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики України, тому у четвер, 20 жовтня, по всій державі ввели обмеження у постачанні електроенергії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності