• Головна
  • Україна
  • Європейську премію «За свободу думки» цьогоріч отримав український народ та його обрані лідери

Європейську премію «За свободу думки» цьогоріч отримав український народ та його обрані лідери

Європейську премію «За свободу думки» цьогоріч отримав український народ та його обрані лідери

Український народ в особі свого президента, обраних лідерів і громадянського суспільства отримав премію імені Андрія Сахарова «За свободу думки»

Український народ в особі президента Володимира Зеленського та громадянського суспільства цьогоріч отримав премію імені Андрія Сахарова «За свободу думки».

Про це повідомила очільниця Європарламенту Роберта Мецола.

Вони відстоюють те, у що вірять. Боряться за наші цінності. Захищають демократію, свободу та верховенство права. Ризикують життям заради нас

Роберта Мецола Роберта Мецола

Окрім українців та їхніх лідерів, серед номінантів також був засновник Wikileaks Джуліан Ассанж та колумбійська Комісія зі встановлення істини, яка займалася національним примиренням та врегулюванням завершення громадянської війни в країні.

Офіційно премію Сахарова отримав «хоробрий український народ в особі свого президента, обраних лідерів і громадянського суспільства».

Довідково:

Премія Сахарова за свободу думки — це щорічна відзнака Європейського парламенту, яку вручають за досягнення в таких областях: захист прав людини та її основних свобод; розвиток демократії та відстоювання верховенства права; повага до міжнародного законодавства; захист прав меншин. Ця премія є, зокрема, в українського режисера Олега Сенцова.

Саме Європарламент є засновником цієї премії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності