• Головна
  • Світ
  • Молдова засудила дії своїх громадян, затриманих у Парижі за антиукраїнське графіті

Молдова засудила дії своїх громадян, затриманих у Парижі за антиукраїнське графіті

Молдова засудила дії своїх громадян, затриманих у Парижі за антиукраїнське графіті

Громадяни Молдови розповсюджували графіті з зображенням труни та написом “Французькі солдати в Україні“

Міністерство закордонних справ Молдови офіційно засудило інцидент за участю трьох своїх громадян, яких 8 червня затримали в Парижі за підозрою у створенні графіті із зображенням труни та написом "Французькі солдати в Україні". Про це заявив глава міністерства Міхай Попшой на своїй офіційній сторінці в соцмережі X (Twitter) у суботу, 8 червня.

"Ми шкодуємо і рішуче засуджуємо інцидент за участю трьох громадян Молдови в Парижі, який є частиною гібридної тактики, спрямованої на завдання шкоди нашому міжнародному іміджу. Влада Кишинева готова співпрацювати з Францією для з'ясування обставин і притягнення винних до відповідальності", — наголосив Міхай Попшой.

Нагадаємо, трьох громадян Молдови затримали у суботу, 8 червня, під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Парижа. Напередодні у французькій столиці з'явилися провокаційні графіті з зображенням труни та написом “Французькі солдати в Україні”. За даними місцевих ЗМІ, у затриманих чоловіків виявили фарбу, рукавички та трафарети.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності