• Головна
  • Світ
  • Швеція надасть Україні швидкий десантний катер, переносні ЗРК та іншу зброю

Швеція надасть Україні швидкий десантний катер, переносні ЗРК та іншу зброю

Швидкий десантний катер класу CB90 (Stridsbåt 90), ілюстративне фото Wikimedia Commons / Bluescan sv.wiki

Швеція виділила Україні 15-й пакет військової допомоги, який виявився найбільшим від попередніх

Уряд Швеції виділить Україні новий пакет військової допомоги вартістю 7,1 мільярда шведських крон (682 млн доларів). Це 15-й за рахунком і найбільший за обсягом пакет військової допомоги для України від Швеції.

Як повідомляє SVT, Швеція, зокрема, направить в Україну швидкий десантний катер класу CB90, переносні зенітно-ракетні комплекси RBS 70, артилерійські боєприпаси на суму два мільярди крон, протитанкове обладнання, гранатомети, ручні гранати і медичний транспорт.

Пакет допомоги також включає один мільярд крон, який дозволить Україні замовити нові шведські бойові машини піхоти CV 90.

Цей 15-й пакет допомоги виділять безпосередньо зі запасів збройних сил Швеції. Офіційно про передання допомоги ще мають оголосити прем’єр Швеції Ульф Крістенсен і міністр оборони Швеції Поль Джонсон.

Як зазначає «Громадське», Загалом з часу повномасштабного вторгнення Швеція передала зброю та обладнання для України на суму 22,2 мільярда шведських крон (2,13 мільярда доларів).

Нагадаємо, раніше про пакет військової допомоги, в який увійдуть багатоцільові всепогодні дрони SkyRanger R70, оголосила Канада.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності