• Головна
  • Світ
  • Компанія Neuralink Ілона Маска вперше вживила чип у мозок людини

Компанія Neuralink Ілона Маска вперше вживила чип у мозок людини

У США тривають випробування чипів Neuralink

Чип дозволяє людині керувати смартфоном або комп’ютером за допомогою думки

Компанія Neuralink американського мільярдера Ілона Маска вперше вживила чип у мозок людини. Про це сам Маск повідомив у Twitter.

Він стверджує, що за першими даними показники роботи приладу виглядають обнадійливими. Пристрій дозволяє за допомогою думки керувати телефоном або компʼютером.

«Перша людина отримала імплант Neuralink учора, відновлення проходить добре», — зазначив Маск. За його словами, першими користувачами таких чипів будуть ті, хто втратив можливість користуватися своїми кінцівками.

Торік управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США дозволило компанії Neuralink провести перше випробування чипа на людях. У компанії тоді заявили, що це дало «зелене світло» для початку шестирічного дослідження, під час якого робот використовується для хірургічного введення 64 «гнучких ниток», тонших за людську волосину, до мозку. Ці «нитки» дозволяють її експериментальному чипу, що живиться від батареї, яку можна заряджати бездротовим способом, записувати та передавати сигнали мозку за допомогою бездротового зв’язку в програму, яка розшифровує, як людина має намір рухатися, зазначає BBC.

Дослідження від стартапу Neuralink — це випробування його бездротового інтерфейсу «мозок — компʼютер» для оцінки безпеки чипа й хірургічного робота. Згідно з інформацією на вебсайті компанії, дослідження оцінить функціональність інтерфейсу, який дозволяє людям з тетраплегією або паралічем усіх чотирьох кінцівок керувати пристроями за допомогою думок. Набір добровольців для клінічних випробувань зі вживлення імплантів у мозок компанія розпочала у вересні 2023 року.

1 грудня 2022 року Ілон Маск анонсував випробування чипа Neuralink на людині. Двома роками раніше компанія Маска імплантувала свою технологію у голову свині, а через трохи більше ніж 19 місяців після цього — мавпі, зазначає «Укрінформ».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності