• Головна
  • Світ
  • Виробники зброї заявили про зростання цін на боєприпаси через дефіцит пороху

Виробники зброї заявили про зростання цін на боєприпаси через дефіцит пороху

Фото ілюстративне

Нові ціни на різні види зброї почнуть діяти з 1 січня 2024 року

З першого січня 2024 року у світі суттєво зростуть ціни на боєприпаси через очікуваний дефіцит пороху. Про це сьомого грудня повідомило Newsweek з посиланням на компанію Vista Outdoor, що керує підприємствами з виробництва вогнепальної зброї.

Американська компанія з виробництва зброї, що базується в Міннесоті, підтвердила достовірність листа від першого грудня, яке надіслала клієнтам. У тексті йдеться про те, що компанія продовжить повсюдне підвищення цін на боєприпаси та порох з першого січня.

“Через події у світі наші постачальники повідомили нам про безпрецедентний попит на порох та його очікуваний глобальний дефіцит. Унаслідок цього наші ціни суттєво зросли”, — розповів віцепрезидент із продажу спортивних товарів Бретт Нельсон.

До компаній, які підвищать ціни, належать Remington, Alliant Powder, CCI, Federal, SEVI-Shot і Speer. Нові прайслисти з’являться найближчими тижнями, але вже відомо на скільки відсотків зростуть ціни на різні види зброї.

Зокрема ручні пістолети подорожчають на 1–5%, дробовики та гвинтівки на 1–7%, патрони — на 1–7%. Нові ціни на зброю почнуть діяти з 2024 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності