• Головна
  • Світ
  • У Польщі заявили, що перекидають бойові гелікоптери на кордон з Білоруссю

У Польщі заявили, що перекидають бойові гелікоптери на кордон з Білоруссю

У Польщі заявили, що перекидають бойові гелікоптери на кордон з Білоруссю

Вони чергуватимуть у режимі повної готовності з базуванням у двох місцях.

Після провокації з перетином кордону білоруськими гелікоптерами, Польща перегрупувала ударні гелікоптери до кордону у Підляському воєводстві, що неподалік кордону з Білоруссю. У разі потреби пілоти застосують зброю.

Про це повідомив генерал Марек Соколовський під час брифінгу з міністром оборони Маріушем Блащаком, пише TVP.

За словами представників Міноборони Польщі, у Підляське воєводство, направлять бойові гелікоптери з 1-ї авіаційної бригади сухопутних сил та 25-ї бригади повітряної кавалерії. Вони чергуватимуть у режимі повної готовності з базуванням у двох місцях.

"Вертольоти озброєні та готові до бою. Тут є дуже досвідчені пілоти, є пілоти, які застосовували бортове озброєння та ракети разом зі мною в Афганістані та Іраку. Вони досвідчені. Якщо буде щось тривожне, вони без вагань застосують зброю", — додав Соколовський.

Нагадаємо, Міністерство національної оборони Польщі підтвердило, що увечері 1 серпня два білоруські гелікоптери порушили польський повітряний простір.

У відповідь на інцидент міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак віддав наказ про збільшення кількості солдатів на кордоні і розгортання додаткових сил і засобів, зокрема бойових вертольотів.

Також Польща поінформувала про інцидент НАТО й вирішила викликати до МЗС тимчасового повіреного у справах Білорусі для пояснення інциденту.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності