• Головна
  • Світ
  • Реакція на агресію з боку РФ та Білорусі: Польща удвічі збільшує кількість дивізій у Збройних силах

Реакція на агресію з боку РФ та Білорусі: Польща удвічі збільшує кількість дивізій у Збройних силах

Реакція на агресію з боку РФ та Білорусі: Польща удвічі збільшує кількість дивізій у Збройних силах

Польська армія матиме шість дивізій і з часом, імовірно, з’явиться резервна

Через агресивну політику Росії та «гібридні атаки режимів Лукашенка та Путіна» Польща зміцнює кордони та вдвічі збільшує кількість дивізій у Збройних силах.

Про це віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качиньський заявив під час візиту до міста Кодень у Люблінському воєводстві, що біля кордону з Білоруссю, повідомили на сайті польського уряду.

«Білоруський режим Лукашенка за підтримки Кремля намагається дестабілізувати нашу країну. Агресивну поведінку та спроби нелегального перетину прикордонники спостерігають на польсько-білоруському кордоні чи не щодня. Ми на це не згодні. Ми побудували бар'єр, який ефективно захищає від гібридних атак режиму Лукашенка», — сказав Ярослав Качиньський.

Так, новий польський закон про захист вітчизни передбачає:

  • збільшення фінансування Збройних Сил,
  • введення концепції універсального захисту,
  • збільшення чисельності Війська Польського.

Водночас віцепрем'єр зазначив, що наразі Польща впорядковує процес зміцнення безпеки держави, розширює свою армію та обороноздатність, набирає солдатів, створює нові підрозділи та оснащує їх новітньою технікою.

«Ми тут відновлюємо військові частини, створюємо нові. На цю мить найновішим є 6-й дивізіон. Наша армія, яка раніше складалася лише з трьох дивізій, матиме шість дивізій і з часом, імовірно, з’явиться резервна», — сказав він.

Наразі чисельність польських збройних сил збільшується.

«Ми створили Війська територіальної оборони, і за останні кілька років кількість професійних військових зросла з 95 тисяч до 175 тисяч», — уточнив Ярослав Качиньський.

Нагадаємо, у місті Аугустув Підляського воєводства, поблизу кордону з Білоруссю, ще в цьому році створять новий військовий підрозділ – інженерний батальйон.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності