• Головна
  • Війна
  • «Вагнерівці» у Білорусі: у ГУР оцінили рівень загрози з боку найманців для Польщі та інших країн ЄС

«Вагнерівці» у Білорусі: у ГУР оцінили рівень загрози з боку найманців для Польщі та інших країн ЄС

Фото: kanaldom.tv

Західні партнери відстежують ситуацію з бойовиками та готові до різних сценаріїв

У «вагнерівців» у Білорусі немає достатніх сил та засобів, аби становити реальну загрозу для Польщі чи інших країн НАТО та ЄС.

Про це представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов заявив в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що коли лише з'явилася інформація про можливе перебування ПВК «Вагнер» у Білорусі, йшлося про те, що один із напрямків їх використання – це постійно дратувати й нервувати сусідів: країни-члени НАТО та Європейського Союзу.

«Якщо говорити про серйозність цих погроз – даруйте, в угруповання «вагнерівців» немає достатніх сил і засобів для того, щоб реально становити загрозу для, наприклад, Польщі. Якщо б такий крок відбувся, він був би самовбивчим для цієї структури. Переконаний, що армія Польщі лише зраділа б подібним випадкам і швидко вирішила б ці проблеми», – сказав представник української розвідки.

Водночас західні партнери України не перебільшують, але відстежують ситуацію з бойовиками «Вагнера» в Білорусі та «готуються», адже йдеться про терористичну організацію на території іншої держави.

«Серед членів цієї структури багато людей чинили воєнні злочини, мають серйозний воєнний досвід. Тому, безумовно, зважати на цей фактор потрібно», – зауважив Андрій Юсов.

Також він розповів, що заявлена кількість найманців у Білорусі у 10 тис. бійців «є більше декларативною».

«Там їх стільки немає, але пересування ще відбувається. Стосовно озброєння й техніки – переважно озброєння і техніка залишаються під час виходу з тимчасово окупованих територій в окупаційному корпусі», – сказав розвідник.

Нагадаємо, під час зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що «вагнерівці» хочуть на Захід на «екскурсію».

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності