• Головна
  • Світ
  • Візит директора ЦРУ в Україну та протести у Франції: якою була минула доба у світі

Візит директора ЦРУ в Україну та протести у Франції: якою була минула доба у світі

Візит директора ЦРУ в Україну та протести у Франції: якою була минула доба у світі

В Україні, на випадок можливого теракту на ЗАЕС, провели навчання, а Президент України провів виїзну ставку на території Рівненської АЕС, та тричі попередив світову спільноту про те, що Росія готова спровокувати локальний вибух на атомній електростанції.

LVIV.MEDIA проаналізувало минулу добу. Якими були події у світі та як вони вплинуть на розвиток подій в Україні читайте у матеріалі.

Запорізька АЕС та ситуація навколо неї

Поточна доба не відзначилась істотними змінами, а лише стала прямим продовженням минулої доби особливо в частині, що стосується закручування «сюжетної лінії» навколо Запорізької АЕС. Проте «кремлівсько-ватиканська складова» не проявляла своєї активності, а лише підживлювала свої наративи, і тільки з боку Кремля. В цей час в Україні на випадок можливого теракту на ЗАЕС провели навчання, а Президент України провів виїзну ставку на території Рівненської АЕС, та тричі попередив світову спільноту про те, що Росія готова спровокувати локальний вибух на атомній електростанції. Після чого до Європи, для відбору проб атмосферного повітря та виявлення наявності радіоактивних викидів прибув на чергування спеціалізований літак.

Візит директор ЦРУ

Цікавим моментом в цій комутаційній стрічці є те, що вона, окрім демонстрації своєї надважливості, підсвітила історію з черговим таємним приїздом до України Директора ЦРУ США Вільяма Бернса, про надзвичайно-важливий фактор якого зазначалося раніше.

Безперечно, що основний порядок денний приїзду Бернса до України залишається в тіні, проте основний пул американських та британських ЗМІ деякі питання все-таки відкриває нам. Серед них:

  1. Український контрнаступ;
  2. Загроза ЗАЕС;
  3. Саміт НАТО: вступ України, гарантії безпеки та переговорний процес.

Звичайно зазначене інтерпретувати можна по різному, проте питання, які вирішував Глава ЦРУ повністю повторюють висновок про те, що союз «Путін плюс католицькі попи» напередодні саміту НАТО намагаються створити передумови для замороження війни.

Очевидно, що висвітлення у ЗМІ історії з Бернсом змусило ворога та його ватиканського союзника дещо переглянути свою «сюжетну гру» пов’язану з ЗАЕС, адже Бернс, як завжди, каже трохи пізніше, ніж усе вже зробив.

Так Глава ЦРУ в інтерв’ю СNN говорить про заходи щодо «вербування осіб із вищого керівництва Кремля, яких можна напряму використовувати для досягнення стратегічних цілей західних держав». Оскільки Бернс це вже озвучив, хоч і у напіввідкритому форматі, це означає, що ці люди не просто є, ці люди вже співпрацюють із розвідкою США.

Більш того, Бернс чітко і з наголосом повідомив про те, що «нинішня ситуація в Росії – це ситуація, яка випадає раз на сто років, і ЦРУ ніколи не пропустить такої можливості». А це вже чи непрямий сигнал і Ватикану – припинити допомагати Росії, інакше в наступному інтерв’ю буде розповідатись про вербування католицьких священників.

Несподіванка для Ватикану та Москви

Це реально збило з пантелику, як Ватикан, так і Москву, які не просто не встигли відреагувати, вони не мали жодних аргументів для ефективної реакції, адже якщо ЦРУ завербувало частину Кремлівської верхівки, то США цим лише підсилюють свою домінацію у світовому інформаційному просторі. Єдине, що зміг видавити з себе Кремль (заява Лаврова), так це уколоти США тим, що Вашингтону поки не вдається “переламати” країни Глобального Півдня, щоб змусити їх підтримати “план”, який націлений на капітуляцію Росії. При цьому Лавров визнав, що спроби впливу на країни Глобального Півдня будуть продовжені: «Захід хоче "перетягнути друзів, однодумців та стратегічних партнерів Росії на бік України».

Лавров завербований?

Після цієї заяви можна навіть зробити висновок, що один із завербованих кремлівців є сам Лавров, оскільки його слова стають елементом вторинної комунікації порядку денного країн Заходу. Особливо після того, як Китай, який безумовно бажає залишитись лідером Глобального Півдня не запросив Росію на саміт Китай-Центральна Азія та проігнорував її повістку в ООН. А згодом ще й стало відомо, що Брюссель погодив зовнішню політику ЄС щодо майбутніх відносин із Китаєм, яка закликає КНР тиснути на Росію. І тут важливим аспектом є те, що Угорщина цей план теж погодила, а сам Пекін на цей план ніяк не відреагував. Примітно те, що в контексті ЄС китайські ЗМІ в цей день нахвалювались запуском до Європи нового супер-швидкістного потягу.

Протести у Франції

Тим часом в самій Європі вже п’яту добу палає. Мова про Францію, де відбуваються масштабні протести, які розпочалися після того, як у передмісті Парижа Нантері був застрелений 17-річний підліток арабського походження. Інцидент сколихнув громадськість через “жорстокість силовиків та гострий расизм”. Є дві версії того, що трапилося: за першою – поліцейський вистрілив у підлітка, бо той наїхав на нього своєю машиною, за другою — 17-річний водій без прав спробував втекти від правоохоронців, внаслідок чого був убитий. Обидві версії дуже привабливі для російської пропаганди, яка відверто смакує. Тим часом французькі бунтівники схоже вирішили стерти свою країну з лиця землі. Протестувальники вже використовують проти поліції зброю та навіть гранатомети, випускають тварин із зоопарків, грабують магазини, підпалюють будинки та машини.Загалом стихійно знищують Францію, де не стали вводити режим надзвичайної ситуації.

На російських каналах Емануелю Макрону пророкують дострокову відставку, звинувачують його в байдужому ставленні до свого народу, але що головне – вимагають припинити постачання озброєння Україні.

Висновки

  • Схоже на те, що “путінський союз з католицькими священниками” невдовзі буде переглянуто, принаймні в форматі “сюжетної лінії” яка сьогодні розвивається навколо Запорізької АЕС.
  • Тим часом комунікаційна історія з приїздом Бернса до України вкотре показує нам наскільки важливим для країн Заходу є “український контрнаступ”, одночасно підкріплюючи цим слова Головнокомандувача Збройних Сил України, що – “це не шоу”. Адже мова йде, як про життя українських воїнів, так і про тонкий період історичного державотворчого часу. Тож навіть один, з першого погляду незначний інформаційний промах може зупинити подальший розвиток всієї планети ще на століття. І знову ж таки, в контексті того самого ймовірного теракту на Запорізькій АЕС на що акцентує свою увагу Президент України. Де яскравим прикладом для цього є теперішні події у Франції, які за п’ять діб вже відкинули країну на десятиліття назад.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності