• Головна
  • Світ
  • У Франції минає 4-й день протестів: заарештовано майже 1000 людей

У Франції минає 4-й день протестів: заарештовано майже 1000 людей

У Франції минає 4-й день протестів: заарештовано майже 1000 людей

Протести відбулися у декількох містах Франції

У Франції триває четвертий день протестів через убивство поліцією 17-річного підлітка. Станом на сьогодні, 1 липня, затримано 994 людини.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ країни на своєму сайті.

Через ситуацію в країні мобілізували 45 тисяч поліцейських та жандармів. Відомо, що поранення отримали 79 правоохоронців.

Зареєстровано 2 560 пожеж на дорогах загального користування, згоріло 1 350 автомобілів, а також були 234 випадки пошкодження або пожежі в будівлях. Також Національна жандармерія розгорнула багатоцільові машини оперативного втручання Centaur для забезпечення захисту людей, а також державної та приватної власності.

Що передувало протестам

Як зазначається, лопець, якого вбила поліція був за кермом та порушив дорожні правила. За словами поліції, офіцер відкрив вогонь, бо хлопець спрямував авто на нього. Але ця версія швидко була спростована завдяки відео, що зняли очевидці. Тож офіцера підозрюють в умисному вбивстві.

Трагедія сталася ще 26 червня, вже наступного дня відбулися демонстрації.

Вже 1 липня з’явилося відео, де демонстранти намагаються підпалити прапор. Крім того, як повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, в місті Нантер мігранти осквернили меморіал жертвам Голокосту.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності