• Головна
  • Світ
  • Захід був заскочений зненацька: США та європейці стежать за подіями в Росії

Захід був заскочений зненацька: США та європейці стежать за подіями в Росії

Захід був заскочений зненацька: США та європейці стежать за подіями в Росії

Країни Заходу вважають, що вирішальними будуть найближчі 48 годин

Офіційні особи США та країн Заходу намагаються не впливати на події, що розгортаються в Росії. Все тому, що президент Росії Володимир Путін може використати будь-яку участь Заходу в ескалації кризи.

Про це кажуть джерела, знайомі з думкою адміністрації президента США Джо Байдена, пише CNN.

Так, чиновники в адміністрації скликали екстрені наради ввечері 23 червня, щоб оцінити події, які розгорталися настільки швидко, що застали зненацька європейських та американських чиновників.

Попри те, що протягом останніх кількох місяців постійно зростала напруженість між керівником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним і Міністерством оборони Росії, представники розвідки США та Європи не передбачали, що Пригожин піде штурмувати Ростовську область своїми силами.

«Важко сказати, що було розмовами, а що реальністю. Напруга наростала так довго, а насправді нічого не відбувалося», — сказало одне з джерел.

Водночас співробітник європейської розвідки сказав, що «температура, очевидно, зростала», але мало хто міг передбачити, що планує Пригожин.

Ще один чиновник сказав, що Захід спостерігатиме за тим, що відбуватиметься протягом наступних 24-48 годин, після чого, швидше за все, у «вагнерівців» почнеться дефіцит боєприпасів.

Наразі американським та європейським чиновникам незрозуміло, наскільки заздалегідь Пригожин планував атаку. Так, одне джерело, знайоме із західною розвідкою, сказало, що, схоже, на організацію знадобилося щонайменше кілька днів. Натомість інше джерело зазначило, що Ростов знаходиться дуже близько до лінії фронту в Україні, тому, можливо, не потрібно було багато часу аби організувати таке.

Нагадаємо, ввечері 23 червня ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що Міноборони РФ завдало ракетного удару по табору його бійців і пообіцяв кроки у відповідь.

Вже вранці 24 червня стало відомо, що «вагнерівці» контролюють військові та адміністративні об’єкти в Ростові-на-Дону та Воронєжі й впевнено рухаються в напрямку інших міст.

На ситуацію вже відреагував і Путін, який записав екстрене звернення.

LVIV.MEDIA веде онлайн-трансляцію того, що відбувається в Росії в ці хвилини.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності