• Головна
  • Світ
  • У Німеччині стартують наймасштабніші навчання авіації НАТО

У Німеччині стартують наймасштабніші навчання авіації НАТО

НАТО
Фото: Freepik

У навчаннях візьмуть участь понад 20 країн-партнерів

У понеділок, 12 червня, в Німеччині стартують навчання повітряних сил НАТО Air Defender 23. Вони стануть наймасштабнішими навчаннями авіації за час існування Альянсу.

Про це повідомляє Bloomberg.

У навчаннях візьмуть участь понад 20 країн-партнерів і близько 250 літаків, в тому числі винищувачі F-35 повітряних сил США і Нідерландів, а також розвідувальні літаки AWACS, дозаправники в повітрі і транспортні літаки ВПС Японії.

Навчання будуть проходити на чотирьох локаціях Німеччина, а також в Нідерландах та Чехії.

Метою навчань є перевірити здатність військово-повітряних сил реагувати на кризові ситуації в Європі на фоні напруги у відносинах з Росією.

Навчання будуть тривати по чотири години на день у різний час. Локації будуть закриті для цивільних транспортних засобів.

Комерційні рейси будуть змінювати свої маршрути або будуть затримуватися.

Нагадаємо, Шольц та Дуда зустрінуться в Парижі із Макроном. Вони обговорять «прагнення України до членства в НАТО». Нещодавно Макрон закликав надати Україні «сильні, конкретні і відчутні» гарантії безпеки і заявив, що Україні слід запропонувати «шлях до членства». Однак Шольц був більш обережним та заявив, що увага має бути зосереджена не на членстві України у Альянсі, а саме на підтримці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності