Зеленський поспілкувався з Дудою: про що говорили

Зеленський поспілкувався з Дудою: про що говорили

За словами глави держави, він обговорив із Дудою «очікування від саміту НАТО у Вільнюсі, подальші першочергові потреби для фронту, а також торкнулись теми гарантій безпеки для України»

Президент України Володимир Зеленський ввечері 11 червня провів телефонну розмову зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою.

Про це він повідомив на своїй сторінці.

Розмова відбулася напередодні переговорів щодо гарантій безпеки з лідерами Франції та Німеччини.

За словами глави держави, він обговорив із Дудою «очікування від саміту НАТО у Вільнюсі, подальші першочергові потреби для фронту, а також торкнулись теми гарантій безпеки для України».

«Ми розуміємо важливість сильних кроків Альянсу щодо гарантій безпеки для України. Дякую за потужну оборонну підтримку з боку Польщі. Дякую Анджею за міцну та непохитну позицію», – написав Зеленський.

2 червня Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує на «чітке запрошення до членства» в НАТО, а також гарантії безпеки на шляху до членства, влітку на саміті Альянсу у Вільнюсі. Держсекретар США Ентоні Блінкен каже, що Україна в липні на саміті НАТО у Вільнюсі може чекати на «потужний пакет підтримки».

Київ подав заявку на вступ до НАТО, але деякі європейські столиці побоюються встановлювати офіційні терміни членства, оскільки вторгнення Росії триває.

Нагадаємо, після підписання декларації про підтримку Канадою вступу України до НАТО кількість держав, які офіційно підтримали набуття членства Україною, сягнула 20. З 7 до 11 липня в столиці Литви вивісять понад 30 тисяч українських прапорів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності