• Головна
  • Світ
  • У Чехії поліція зацікавилася місцевою жителькою, яка підняла прапор ПВК «Вагнер»

У Чехії поліція зацікавилася місцевою жителькою, яка підняла прапор ПВК «Вагнер»

Профіль підозрюваної у соцмережах переповнений російською пропагандою. За її словами, вона не порушувала закону, оскільки не демонструвала заборонену «Z»-символіку.

Поліція Чехії розпочали перевірку щодо місцевої жительки міста Зноймо, яка підняла прапор найманців приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер».

Про це повідомило Czech Radio.

«Поліція ознайомлена з цим випадком. Проводиться перевірка. Однак поки що рано робити коментарі», — заявив прессекретар чеської поліції Давид Чалоупка.

Жінка впевнена, що її дії не є протизаконними, оскільки вона не демонструє символіку «Z», яка є символом російського вторгнення в Україну і за яку нещодавно було засуджено учасника демонстрації в Празі.

Додамо, за даними видання, 31-річного демонстранта Якуба Яшека, який 11 березня вийшов на маніфестацію в чеській столиці з нашивкою «Z» на рюкзаку та логотипом ПВК «Вагнер» на рукаві куртки, визнали винним у запереченні факту геноциду, його схваленні. Його умовно позбавили волі на шість місяців із відстрочкою на два роки.

Нагадаємо, у Чехії зібрали 2,3 млн дол. на закупівлю для України РСЗВ та ракет до неї. Чеський волонтерський рух запустив збір на реактивну систему залпового вогню RM-70 Přemysl у лютому цього року. Збір пов’язали з річницею повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності