• Головна
  • Україна
  • Чехія шукатиме шляхи збільшення постачання боєприпасів Україні - президент Чехії

Чехія шукатиме шляхи збільшення постачання боєприпасів Україні - президент Чехії

Чехія шукатиме шляхи збільшення постачання боєприпасів Україні - президент Чехії

Від наявності боєприпасів залежить й успішність контрнаступу українських військ

Президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна у співпраці з іншими союзниками шукатиме шляхів збільшення постачання боєприпасів в Україну.

Як повідомляє České noviny, про це політик сказав за результатами візиту до України.

«Із перемовин, які я вів в Україні — а їх було багато, як на центральному рівні, так і на рівні одного регіону — стало зрозуміло, що Україні сьогодні для успішної оборони найбільше потрібні боєприпаси», — сказав він після прибуття на військовий аеродром поблизу Праги.

За його словами, від наявності боєприпасів залежить й успішність контрнаступу українських військ.

«Технологій, звісно, теж бракує, але критичний брак боєприпасів не лише обмежує здатність України ефективно захищатися, а й певною мірою обмежує її можливості проведення успішного контрнаступу на окупованих територіях, які Росія агресивно утримує вже понад рік», — зауважив Павел.

За його словами, російські війська мають перевагу в артилерійських гарматах і ракетних установках, але насамперед у кількості боєприпасів — вони ведуть вогонь інтенсивніший у чотири-п'ять разів, ніж українці.

Президент Чехії додав, що союзники постачають Україні дуже ефективну техніку, таку як сучасні танки, але з абсолютно мінімальною кількістю боєприпасів.

«Ми продовжимо шукати шляхи не лише збільшення постачання боєприпасів з наших джерел, але й творчо шукатимемо шляхи у співпраці з нашими союзниками, можливо, іншими країнами, щоб у короткі терміни отримати те, що потрібно для України зараз», — заявив Петр Павел.

За словами політика, необхідні боєприпаси часто вже не виробляються в Чехії, але доступні в деяких інших країнах.

«Їхні запаси часто перебувають у країнах, які традиційно закуповували радянську техніку», — пояснив президент Чехії.

Нагадаємо, у суботу, 29 квітня, президент Чехії Петр Павел прибув до Дніпропетровської області. Петер Павел побував біля 118-го будинку на «Перемозі», який 14 січні російські окупанти обстріляли. Внаслідок атаки померли 46 мешканців цього будинку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності