• Головна
  • Світ
  • Угорщина назвала нову причину, чому не підтримуватиме санкції ЄС проти Росії

Угорщина назвала нову причину, чому не підтримуватиме санкції ЄС проти Росії

Угорщина назвала нову причину, чому не підтримуватиме санкції ЄС проти Росії

Голова МЗС Угорщини заявив, що включення "ОТП Банку" до списку спонсорів війни може вплинути на питання підтримки санкцій ЄС проти Росії

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто знайшов нову причину не підтримувати Україну. Цього разу - через внесення угорського OTP банку до списку міжнародних спонсорів війни.

Про це пише УНІАН

За словами голови МЗС Угорщини, йому через це «дуже важко» підтримати будь-яке нове рішення стосовно України, зокрема запровадження нових санкцій проти Росії.

«У Стокгольмі збираються міністри закордонних справ Європейського Союзу, і не дивно, що на порядку денному стоїть війна в Україні. Щоб було зрозуміло, дуже важко підтримувати будь-яке нове рішення, поки Україна тримає "OTP банк" у списку міжнародних спонсорів війни», - написав Сіярто.

Сіярто також назвав рішення НАЗК щодо OTP банку «скандальним і неприйнятним».

«Скандально і неприйнятно, що OTP Банк потрапив до списку міжнародних спонсорів війни в Україні. Це дивно. Це обурливо. Це скандально», - наголосив голова МЗС.

Угорський дипломат наголосив, що діяльність фінансової установи відповідає міжнародним очікуванням і законодавству. Він також додав, що включення до списку може вплинути на питання підтримки Угорщиною санкцій ЄС проти Росії.

«Я чітко дав зрозуміти на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, що нам дуже важко навіть почати переговори щодо 11-го пакету санкцій, поки OTP є в цьому українському списку. Вимагаємо від українців вилучити OTP зі списку», - сказав Сіярто.

Нагадаємо, 14 травня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вирушив до Китаю. Там він планує обговорити так званий «мирний план» Китаю щодо війни в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності