• Головна
  • Світ
  • Американський хакер переказав вкрадені біткоіни на адреси українських волонтерів

Американський хакер переказав вкрадені біткоіни на адреси українських волонтерів

Американський хакер переказав вкрадені біткоіни на адреси українських волонтерів

Хакер отримав доступ до сотень криптогаманців, які належали російським правоохоронним органам

Про це повідомив CoinDesk .

Таємничий користувач, схоже, зміг використати технології блокчейн і біткойн для боротьби з державою-агресором. Використовуючи свої таємні навички, хакер отримав доступ до сотень криптогаманців, які, ймовірно, належали російським правоохоронним органам.

Аналітики Chainalysis вважають, що хакер використовував функцію документування транзакцій у блокчейні біткоїнів, щоб ідентифікувати 986 гаманців, які контролюють Головне управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації (ГРУ), Служба зовнішньої розвідки (СВР) та Федеральна служба безпеки (ФСБ). При цьому власникам гаманців хакер залишав повідомлення російською мовою, в яких зазначав, що ці гаманці використовувалися для оплати послуг хакерів, які працюють на Росію. Наскільки ці звинувачення відповідають дійсності, невідомо. Західні аналітики вважають беззаперечним те, що російські спецслужби використовують хакерів для проведення численних операцій.

Експерти Chainalysis змогли лише частково підтвердити заяви хакера. Вони зазначають, що принаймні три з імовірно російських гаманців вже пов’язали з Росією. Двоє з них нібито були причетні до атаки на Solar winds, а третій оплачував сервери, які використовувалися в дезінформаційній кампанії Росії на виборах 2016 року.

Зазначимо, LVIV.MEDIA спільно з експертом пояснював, що таке криптовалюта, як вона працює та чому стає такою популярною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності